• 7 August 2023

(FOTO) ONG-urile din sudul Moldovei au vizitat colegii din nordul țării

giz new.png

A fost efectuată o vizită de studiu pentru 20 de reprezentanți ai organizațiilor societății civile (OSC) din sudul Moldovei la nordul țării. Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Promovarea implicării societății civile în procesele de construire a infrastructurii anticorupție în Regiunea de Sud a Republicii Moldova”.

În cadrul călătoriei, reprezentanții OSC-urilor din sudul Moldovei au făcut cunoștință cu experiența colegilor din nord.

Au reușit să viziteze ONG-ul „ANIMA”, care este specializat în lucrul cu tinerii. ONG-ul „Clinica juridică” și-a împărtășit experiența în cooperare cu autoritățile locale. În plus, AO „Nord Press Club” a demonstrat un model de ONG media care funcționează ca o televiziune.

Colegii au avut ocazia să pună întrebări, să-și împărtășească experiențele și să vorbească despre modul în care lucrează ONG-urile în sudul Moldovei.

Această activitate a fost realizată în cadrul proiectului „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova”, cofinanțat de Uniunea Europeană și Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). În Regiunea de Dezvoltare Sud partenerii al proiectului sunt „Pro-Europa” împreună cu „REDI”, care implementează proiectul „Sprijinirea implicării societății civile în procesele de construire a infrastructurii anticorupție în Regiunea Sud a Republicii Moldova”.

logo rom we.png


Яндекс.Метрика